Witte komkommersalade

1 grote komkommer(circa 500 gr.)
zout
6 el. koude crème fraîche
1 a 2 el. koude boerenyoghurt
2 el olijfolie
versgemalen zwarte peper
½ teentje knoflook uitgeperst
1 tl. citroensap
1 ½ el fijngesneden dille

Schil de komkommer, halveer hem overlangs en schraap met een theelepel de zaadjes weg.
Snijd de komkommer in niet al te dunne boogjes en doe ze in een ruime kom.
Bestrooi ze met krap 2 tl.
Zout en laat de komkommer 1 tot 2 uur in de ijskast ‘uitwateren’.
Giet vlak voor gebruik het vrijgekomen vocht weg en roer crème fraîche, yoghurt en olijfolie door de komkommer.
Breng de salade op smaak met een weinig zout, veel peper, de knoflook, het citroensap en de fijngesneden dille.
Houd de knoflook aan de bescheiden kant, die smaak moet ondersteunen maar mag beslist niet overheersen.