Meirapen(meiknolletjes) uit de oven met walnoot en ravioli

meiraap ravioli500 g meiknolletjes
ca. 7 eetl. fruitige olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
naaldjes van 2 takjes rozemarijn, wat thijm
snufje zout, peper
50 g walnoten, grof gehakt
balsamico-azijn (di Modena)
verse ravioli (funghi porcine van Albert Heijn)
Parmezaanse geraspte kaas
peterselie

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de steelaanzet uit de meiknolletjes en schil ze (met een dunschiller) waar hun schil er niet mooi en gaaf uitziet. Snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Hussel de plakjes in een ruime, lage ovenschaal om met een theelepeltje zout, peper, de olijfolie, knoflook en rozemarijn en thijm. Dek eventueel af (met aluminiumfolie) en zet 30 minuten in het midden van de oven, schep tussendoor een keer om. De oventijd hangt af van de versheid van de knolletjes: ze moeten zacht, maar nog wel stevig worden. Rooster intussen de walnoten licht in een anti-aanbakpan. Haal het folie van de knolletjes af, bestrooi met de walnoten en voeg eventueel nog wat olie toe. Schep om en zet nog ca. 10 minuten terug in de oven. Schep de meiknolletjes ten slotte nogmaals om en bedruppel gul met balsamico-azijn naar smaak. Eet met verse ravioli (funghi porcini van Albert Heijn) met Parmezaanse kaas en garneer met peterselie. En eventueel met een gemengde salade (met mozzarella of feta).