Artikelindex

Paksoyrolletjes met broodvulling

1 paksoi
100 gram fijngesneden ui
2 eetlepels chilipoederzout
rijst
zonnebloempasta
1 eetlepel olie
1 boterham
2 eetlepels
2 eetlepels

Doe 8 middelgrote koolbladeren apart en snijd de rest van de koolstronk in 1 centimeter brede reepjes.
Leg de apart gehouden bladeren in een vergiet, zet er een pan onder en begiet de bladeren met kokend water circa 1 liter. Leg een deksel op de vergiet en laat zo een poosje staan.
Smoor of fruit de ui glazig of bruin in olie.
Voeg het brood, gesneden kool, chilipoeder en zout toe en giet het water erbij.
Stoof alles in 5 minuten en bind daarna het meel.
Voeg de zonnebloempasta toe.
Vul de intussen slap geworden koolbladeren met deze vulling en rol vanaf het stengelgedeelte tot een mooi rolletje.
Zet de sluiting eventueel vast met een cocktailprikker.
Leg de rolletjes in een passende pan.
Zet het deksel op de pan, breng alles langzaam aan de kook en draai de vlam laag als het deksel heet is.
Voorkom aanbranden door een paar eetlepels water tussen de koolrolletjes te gieten.
Dien de rolletjes op als ze door en door warm zijn.

Lekker met een rauwkostsalade van rammenas of een wortelgroentesalade.
Vervang de zonnebloempasta door een andere notenpasta of door geroosterde hazelnoten met een beetje  olie.
Vervang voor de verandering de paksoi in Chinese kool of sla of groot bladerige (franse) spinazie.
Lekker bij dit recept is rijst met een pittige groentesaus.



Go to top