Over Paprika

Paprika komt voor in verschillende kleuren.
De groene en de minder bekende paarse parika's hebben een wat scherpe smaak, terwijl de rode, gele, witte en oranje variëteiten eerder zoet smaken.
De groene paprika is eigenlijk een onrijpe vrucht die bij volledige rijpheid rood kleurt.
Paprika's mogen nooit in de koelkast bewaard worden.
Bij te lage temperaturen bestaat de kans dat ze gaan rotten.
Onder optimale omstandigheden zijn paprika's tot twee weken na oogstdatum houdbaar.



Paprika-groenselderijsalade (voor 2 personen)

1 rode paprika
1 struik groenselderij
250 gram quinoa
sladressing
handje walnoten

Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Maak de groenselderij schoon en snijd ook deze in kleine stukjes.
Kook de Quinoa en vermeng dit met de paprika en de selderij.
Giet er de dressing en de gehakte walnoten overheen.



Paprikakwark (saus of broodbeleg)

35 gram roquefort
½ rode paprika
2 theelepels citroensap
100 gram volle of halfvolle kwark
zout

Wrijf de roquefort door een zeef of prak hem fijn met een vork.
Snijd de rode paprika fijn.
Roer deze ingrediënten door elkaar en maak het geheel af met citroensap en zout.