Artikelindex

Pastinaakpannenkoeken

Beslag:
125 gr. volkorenbloem
snuf zout
1-2 eieren
3 dl. melk.

Vulling:
500 gr. pastinaak
30 gr. boter of margarine
½ fijngehakte ui
30 gr. volkorenbloem
2 dl. melk
1 el. gehakte peterselie
1 el room
peper en zout.

Meng de ingrediënten voor het beslag  en laat het een half uur rusten op een koele plaats.
Kook de pastinaak 10-15 minuten tot ze net gaar is.
Smelt ondertussen de boter en fruit hierin de ui.
Haal de pan van het vuur en roer de melk erdoor.
Zet de pan weer op het vuur en breng de melk aan de kook, onder voortdurend roeren tot er een gladde dikke saus is ontstaan.
Doe de peterselie, room, peper en zout erbij en roer de pastinaak er door.
Hou de vulling warm terwijl de pannenkoeken gebakken worden.
Vul de pannenkoeken met het pastinakenmengsel, rol ze op en leg ze op een vuurvaste schaal in de oven tot alle pannenkoeken klaar zijn.
Erg lekker met aardappelkroketten en een salade



Go to top