Artikelindex

 

Wortel-pastinaakgratin

25 g boter
1 grote ui, in ringen gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
350 g wortelen, geraspt
350 g pastinaken, geraspt
2 eieren, geklutst
1,5 dl room
versgemalen nootmuskaat
paneermeel
zout en zwarte peper.

Verwarm de oven voor op 180° C.
Smelt de boter in een grote koeken- of steelpan. Fruit hierin de ui ringen en het uitgeperste knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de geraspte wortelen en pastinaken toe, bak ze enkele minuten en breng ze op smaak met iets zout en peper.
Vet een ondiepe ovenschaal in en schep het groentemengsel erin.
Strijk de bovenkant glad. Klop in een maatbeker de eieren los met de room, nootmuskaat, zout en peper.
Giet het eimengsel over de gekookte en geraspte groenten en bestrooien met paneermeel of tarwezemelen.
Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de gratin stevig aanvoelt en goudbruin van kleur is.



 

Go to top