Artikelindex

Soufflé van pastinaken

500 gr fijn geraspte pastinaak
1 ui
2 eierdooiers
2 stijfgeklopte eiwitten
1 zure appel
50 gr griesmeel 50 gr gemalen noten
½ theel nootmuskaat of 2 theel koriander 3 dl bouillon
2-3 eetl. geraspte pittige kaas
1-2 eetl. paneermeel
boter en/of olie
een ingevette vuurvaste schaal van ca 2 liter

Vermeng in een ruime pan de griesmeel met het vocht en breng al roerende aan de kook.
Nog even laten doorkoken en van het vuur af laten nawellen.
Ondertussen de pastinaken en de appel fijn raspen en samen met de ingrediënten door de lauwwarme pap roeren.
Het moet een smeuïg mengsel worden.
Tot slot de stijf geklopte eiwitten er voorzichtig door scheppen en de massa overdoen in de vuurvaste schaal.

Bakken:
30-40 min. bij 200ºC, onderste helft van de oven.
De kaas vermengen met het paneermeel en dit halverwege de baktijd erover verdelen en leg er dan wat dunne flintertjes boter op.

Dien de soufflé meteen op. Serveren met een bladsla en graankoekjes of aardappels.




 

Go to top