Soufflé van wortel (hoofdgerecht voor 4-6 personen)

3 dl bouillon
500 gram wortel
1 grote ui (75 gram)
40 gram gemalen hazelnoten
2 stijfgeklopte eiwitten
vuurvaste ovenschaal (2 liter)
2 eierdooiers
50 gram griesmeel
2 eetlepels olie
2 eetlepels peterselie
½ theelepel anijszaad
1-2 eetlepels paneermeel
2-3 eetlepels geraspte pittige kaas
1 zure appel
harde boter

Vermeng in een ruime pan met water het griesmeel met de bouillon en breng het al roerende aan de kook.
Laat nog even doorkoken en laat het, van het vuur af met de deksel op de pan, even nawellen.
Rasp intussen de wortel en roer ze met de olie, de ui, peterselie, hazelnoten, anijszaad, eierdooiers, wat zout en de appel door de nog lauwwarme pap.
Het moet een smeuïg mengsel worden.
Schep tot slot de eiwitten door elkaar en vul de massa in de beboterde vuurvaste schaal.
Bak het geheel 30-40 minuten in de oven bij 200°C, op de onderste helft van de oven.
Vermeng de kaas met het paneermeel en strooi dit halverwege de baktijd over de schaal en leg er wat flinterdunne boterschijfjes op.