Wortel-pastinaak gratin

25 g boter
1 grote ui
in ringen gesneden
1 teentje knoflook
uitgeperst
350 g wortelen geraspt
350 g pastinaken geraspt
2 eieren geklutst
1,5 dl room
versgemalen nootmuskaat
paneermeel
zout en zwarte peper.

Verwarm de oven voor op 180° C.
Smelt de boter in een grote koeken- of steelpan.
Fruit hierin de ui-ringen en het uitgeperste knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de geraspte wortelen en pastinaken toe.
Bak ze enkele minuten en breng ze op smaak (!) met veel zout en peper.
Vet een ondiepe ovenschaal in en schep het groentemengsel erin.
Strijk de bovenkant glad.
Klop in een maatbeker de eieren los met de room, nootmuskaat, zout en peper.
Giet het eimengsel over de gekookte en geraspte groenten en bestrooi ze met paneermeel.
Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de gratin stevig aanvoelt en goudbruin van kleur is.