Worteltjestaart

Deze worteltjestaart moet u proeven, heerlijk met een lepel crème fraîche!
50 g boter
150 g (basterd)suiker
zaad van 4 groene kardemompeulen of 2 theel. gem. kardemompoeder
2 eieren
1 theel. bakpoeder
100 g spelt- of tarwemeel
250 g geraspte wortel
50 g gedroogde abrikozen, klein gesn.
2 eetl. pistachenoten, grof gehakt
2 eetl. amandelen, grof gehakt
¼ theel. zout
cakevorm
bakpapier.

Oven voorverwarmen op 1750C, cakevorm met bakpapier bekleden.
Boter op een laag vuur smelten en in een beslagkom schenken.
Suiker, kardemom, eieren en bakpoeder door de boter roeren. Wortel, abrikozen en noten door het beslag roeren.
Cakebeslag in de cakevorm schenken.
In 40-50 min. bruin en gaar bakken. Af laten koelen.