Chocolade-wortelpunten

Als u mensen feestelijk wilt verrassen dan moet u dit recept zeker eens proberen!
125 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl kaneel
185 gr basterdsuiker
2 eieren, licht geklopt
100gr gesmolten boter
50 gr gehakte walnoten
 80 gr fijn geraspte wortel
200 gr gedroogde vruchten
100 gr gehakte chocolade
25 gr kokos

Voor de garnering:
25 gr roomkaas
25 gr boter
175 gr poedersuiker
1 tl warm water

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrijk een ondiep bakblik van ongeveer 23 x 23 cm met gesmolten boter.
Bekleed de bodem en de wanden met bakpapier.
Doe het meel, de suiker en het kaneel in een beslagkom.
Voeg de eieren en de boter toe.
Roer door elkaar.
Schep wortel, vruchten, chocolade en kokos erdoor.
Door het beslag in de bakvorm.
Bak in ca. 30 minuten goudgeel.
Laat hem in de vorm afkoelen en haal de taart daarna uit de vorm.

Voor de garnering:
Klop de roomkaas, boter en de poedersuiker met de mixer luchtig.
Voeg het water toe en klop het er goed door.
Bestrijk de koek met het kaasmengsel en bestrooi met walnoten.
Snij de koek in 16 vierkantjes en snij de vierkantjes diagonaal doormidden, zodat je puntjes krijgt.
In plaats van walnoten kunt u ook geraspte chocola gebruiken.