Artikelindex

Pompoenschoteltje

flink stuk pompoen, of een klein heel pompoentje
grote ui
1 rode of groene paprika
handvol rozijnen
handvol ongezouten cashewnoten
1 camembert kaasje
kerriepoeder
peper en zout
flinke scheut gembersiroop
evt. scheutje pikante chilisaus

Ui snipperen, pompoen schillen en in stukken snijden, paprika in stukjes snijden, camembert in plakken.
Ui fruiten in olie. Kerrie naar smaak toevoegen, even mee laten bakken.
Dan pompoen toevoegen + Paprika, rozijnen, noten, peper en zout en gembersiroop.
Beetje water erbij en aan de kook brengen.
Ongeveer 15 minuten zacht laten koken (tot pompoen zacht is).
Zonodig op smaak brengen met chilisaus en evt. extra kerrie en/of gembersiroop.
Ovenschaal invetten.
Pompoenmengsel in schaal doen. Bedekken met plakken camembert.
Dit ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Lekker met couscous of rijst.



Go to top