Artikelindex

Ravioli met pompoen en saffraansaus

1 envelopje saffraandraadjes
1 teentje geperste knoflook
1 eetl. (olijf-)olie
500 gr pompoen aan blokjes
1 laurierblad
¾ theel kerrie
¼ theel gemalen koriander
3 dl bouillon
60 gr grof gehakte walnoten
4 vellen lasagne
zout
125 ml droge witte wijn
125 ml crème fraîche
vers gemalen peper
12 bl. basilicum.

Saffraan weken in 3 eetl warm water.
Knoflook kort fruiten in hete olie en pompoen al roerend even meebakken. Laurier, kerrie en koriander erdoor roeren.
1 dl bouillon toevoegen en pompoen zachtjes gaar stoven.
Walnoten kort roosteren in een droge koekenpan.
Lasagne in ruim water met zout beetgaar koken.
In steelpan rest van bouillon, saffraan met weekwater en wijn inkoken tot ca 2 dl.
Crème fraîche erdoor roeren en inkoken tot een licht gebonden saus.
Op smaak brengen met peper en zout.
Uitgelekte lasagne op 4 borden leggen, pompoen over 1 helft van de vellen verdelen en de andere helft erover vouwen.
Saus erover schenken en bestrooien met walnoten en basilicum.

Variatie: saffraansaus vervangen door kerriesaus, lasagne vervangen door een andere pasta



Go to top