Artikelindex

Pompoentaart (hoofdgerecht voor 4 personen)

300 gram pompoen
1 prei
2 eetlepels olie
water
1 ei
100 gram pittige kaas
zout en peper

Deeg:
100 gram tarwemeel
zout
50 gram boter
water
boter

Maak de pompoen en de prei schoon en snijd ze klein.
Smoor de groente in de olie tot de pompoen net gaar is.
Klop het ei los en rasp de kaas.
Maak nu eerst de deegbodem.
Vermeng het meel met het zout.
Snijd de boter in blokjes en kneed die erdoor.
Voeg zoveel water toe tot een soepele deeg ontstaat.
Vet de vorm in en bekleed die met het deeg.
Maak een opstaand randje.
Roer het losgeklopte ei en de helft van de geraspte kaas samen met het zout en de peper door de groenten en vul met dit mengsel de deegbak.
Strooi de rest van de kaas erover en bak de taart circa 3 kwartier bij 175 graden Celsius.

 

Go to top