Pittige preitaart (hoofdgerecht voor 4 personen)

250 gram tarwemeel
100 gram boter
3 theelepels zout
10 eetlepels water
1 eetlepel olie
2 theelepels kerrie
500 gram prei, schoongemaakt gewogen
2-3 theelepels tijm
100 gram geraspte wortel
150 ml melk
2 eieren
1 eetlepel meel
50-100 gram geraspte pittige kaas
1 springvorm van 30 cm

Maak een bodem van 3 mm dik van het meel, de boter, het water en 2 theelepels zout.
Prik een paar gaatjes in de bodem om blaasvorming te voorkomen.
Verwarm de oven voor.
Verwarm in een pan de olie en smoor de prei glazig.
Smoor ook de kerrie even mee.
Roer de wortel, de tijm en 1 theelepel zout erdoor en spreid dit groentemengsel uit over het deeg.
Dek de taart af met aluminiumfolie.
Bak de taart 25 minuten bij 220 graden op de onderste richel.
Klop de eieren met de melk los en giet deze saus over de groente.
Zet de taart voorzichtig weer in de oven (zonder aluminiumfolie).
Bak de taart weer op de onderste richel bij 200 graden 20 minuten lang.
Strooi de kaas 10 minuten voor het einde over de taart en laat hem smelten.