Linzen met prei (hoofdgerecht voor 2 personen)

125 gram linzen
1 laurierblad
2 kruidnagelen
½ theelepel venkelzaad
1/3 liter bouillon
4 theelepel tijm
stukje geraspte gemberwortel
1 theelepel zout
½ eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 prei
¼ dl kookwater van de linzen
1 eetlepel zachte boter\
2 theelepel appeldiksap
1 eetlepel fijngeknipte peterselie

Kook de linzen met de kruiden en laat ze goed uitlekken.
Verwarm, op een matig vuurtje, de olie met de knoflook en kerrie en smoor de knoflook glazig.
Smoor daarna de prei mee totdat deze met de olie is overtrokken.
Blus het geheel met de bouillon en kook de prei bijtgaar in 8-10 minuten, met de deksel op de pan.
Schep de linzen erdoor en breng alles weer op temperatuur.
Breng het gerecht op smaak met de boter, de appeldiksap en de restjes van de kruiden.