Lichte preitaart met rozijnen (zonder bladerdeeg)

Ingredienten:
700 gr prei (ev. incl. mais)
200 gr kaas (ev. ook nog 200 gr. kalkoenreepjes)
125 gr magere kwark (of yoghurt)
150 gr volkoren bloem
4 eieren
50 gr roomboter
100 gr rozijnen (of -deels- ananas)
kerriepoeder, zout, peper en/of andere kruiden
2 eetlepels paneermeel (of sesamzaad/kokosrasp)
3 eetlepels sesamzaad (of kokosrasp)

Voorbereiding:
Prei in ringen snijden, wassen en laten uitlekken.
Over voorverwarmen op 200 graden.
Springvorm (22 cm) invetten en bestrooien met paneermeel.

Bereidingswijze:
Boter in pan, prei met kerriepoeder bakken totdat prei geslonken is, laten afkoelen.
In een kom kwark, eieren en kruiden, zout en peper door elkaar kloppen.
In andere kom bloem, kaas en rozijnen door elkaar scheppen.
Vervolgens mengsel uit andere kom toevoegen en doorroeren.
Tenslotte de prei erdoor roeren.
Mengsel in springvorm doen en gladstrijken.
Bestrooien met sesamzaad of kokosrasp.

Taart in het midden van de oven in ong. 45 minuten gaar bakken.