Raapstelenquiche


Hoofdgerecht of een hartige taart voor een paasbrunch of feestbuffet.

200 gr bladerdeeg (ca 5 plakjes)
2 bosjes raapstelen
4 eetl. olie
1 gesneden ui
1 teen geperste knoflook
3 eieren
3 eetl. slagroom
vers gemalen peper
150 g geraspte kaas
boter voor invetten
1 eetl. paneermeel
springvorm Ø 22 cm.

Bladerdeeg 15 min. ontdooien.
Oven voorverwarmen op 2000C. Worteltjes van de raapstelen snijden, raapstelen wassen, met aanhangend water en een snufje zout 2-3 min. laten slinken in een pan. In een vergiet doen,
vocht eruit drukken en grof hakken.
Knoflook en ui 2 min. fruiten in hete olie.
Eieren, met slagroom en peper naar smaak, loskloppen. Ui, knoflook, kaas en raapstelen er voorzichtig door scheppen.
Taartvorm met boter invetten. Bladerdeeg uitrollen tot een lap van 26 cm en de vorm ermee bekleden.
Gaatjes in het deeg prikken met een vork.
Bodem bestrooien met paneermeel.
Ei-raapstelenmengsel in de vorm scheppen en in het midden van de oven in 30 min. goudbruin bakken.