Artikelindex

Poolse rode koolsoep met pruimen

1 ½ liter vleesbouillon
1 vol glas rode wijn
500 gr. rode kool
2 uien
6 gedroogde pruimen
300 gr. aardappelen
2 el. citroensap
25 gr. boter
1 el. bloem
zout en peper

Snijd de rode kool fijn en verwijder de harde nerven.
Kook de kool met de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen in 20 min. Gaar.
Voeg de ontpitte en in stukjes gesneden pruimen en de wijn toe, laat opnieuw aan de kook komen en nog 5 min.
Zachtjes koken.
Bak intussen en een koekenpan de gepelde en in ringen gesneden uien in boter zacht en glazig.
Voeg al roerend de bloem toe en laat alles op een niet te hoog vuur kleur krijgen.
Roer dit uienmengsel door de hete soep die op smaak wordt gebracht met citroensap, zout en peper.




Go to top