Artikelindex

Rode kool met cashewnoten en crème fraîche (hoofdgerecht voor 2 personen)

300 gram gesneden rode kool
40 gram cashewnoten
½ dl crème fraîche
2 eetlepels rozijnen
zout
2 theelepels kaneel
2 goudreinetten met 6 kruidnagelen erin gestoken
2 laurierbladeren

Doe de rode kool in een pan samen met de rozijnen, laurierbladen en het zout en breng de kool met weinig water aan de kook.
Laat de kool 10 minuten zachtjes koken.
Schil intussen de appels en snijd ze in dunne schijfjes.
Roer in een kommetje de crème fraîche los met de kaneel.
Hak de cashewnoten grof en voeg ze aan het roommengsel toe.
Voeg na 10 minuten de appels en de laurierbladeren aan de rode kool toe en kook ze 5 minuten mee.
Verwijder na 5 minuten de laurierbladen en roer het room-notenmengsel door de kool.
Warm de kool goed door en serveer er rijst en/of rauwkostsalade bij.





Go to top