Gevulde koolrolletjes
olie
knoflook
shoarmakruiden
bakboter of -margarine
1 grote ui
1 kleine groene of savooiekool
1 pot vleesbouillon
1/2 l blik perziken
300 g lamsgehakt
Haal 12 grote koolbladeren los en blancheer ze 3 min. in 2 l water met 1 eetl. zout.
Laat ze uitlekken en snijd de dikke stukjes van de nerven wigvormig weg.
Snijd 250 g kool fijn.
Snipper de ui en fruit deze, met de fijngesneden kool, in 3 eetl. olie.
Knijp er 1 teen knoflook bovenuit.
Laat het mengsel wat afkoelen.
Meng er dan 1 eetl. shoarmakruiden en het losgehaalde gehakt door.
Dep de koolbladeren droog met keukenpapier.
Verdeel het gehakt over de koolbladeren,
vouw de zijkanten eromheen en rol de koolbladeren op.
Maak ze met keukengaren of een cocktailprikker vast.
Verhit in de braadpan 2-3 eetl. bakboter en bak de rolletjes rondom aan.
Voeg 1/4 l bouillon toe en breng het aan de kook.
Snijd de perziken in partjes en schep ze met 1/2 dl vocht bij de rolletjes.
Stoof het gerecht met het deksel op de pan 20 min.
Keer de rolletjes af en toe.
Lekker met rijst of couscous.