Aardappel-hazelnootpuree met schorseneren en gepocheerd ei

750 gram aardappelen
100 gram roomboter
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 dl room
hazelnootolie
peper, zout en selderijzout
125 gram hazelnoten, lichtgeroosterd en grof gehakt
8 krielkipeitjes
1 dl beurre blanc (Met kruiden opgeklopte boter)
800 gr schorseneren
gesmolten boter

Schil de schorseneren en kook ze 5 minuten in iets gezouten water.
Laat ze uitlekken en haal ze door wat gesmolten boter.
Verwarm de room en smelt hierin de boter.
Kook de aardappelen in de schil in water met de rozemarijn en de tijm.
Laat ze zover afkoelen dat ze te pellen zijn, maak ze fijn door de pureeknijper of met de rasp van de keukenmachine.
Roer het boter-roommengsel beetje bij beetje door de geraspte aardappelen (oproeren in vakterm), roer de hazelnoten erdoor en breng op smaak met peper, zout, selderijzout en eventueel een paar druppels hazelnootolie.
Pocheer de eieren.
Leg in het midden van op elk voorverwarmd bord 2 mooie hoopjes aardappelpuree, leg daarnaast enkele schorseneren, leg op elke hoopje een gepocheerd ei en lepel er wat beurre blanc over- en omheen.