Schorseneren (voor 4 personen)

0.8 –1 kg schorseneren
scheut azijn
zout
scheut melk
1 citroen
3 takjes basilicum of peterselie
1 theelepel (grove) mosterd
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
75 gram veldsla.

Schil de schorseneren met een dunschiller.
Doe eventueel plastic handschoenen aan.
Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar een scheut azijn aan is toegevoegd.
Snij de schone wortels in stukken van 5 centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in circa 20 min. gaar.
Boen intussen de citroen schoon en rasp er 1 tl gele schil af.
Pers de citroen uit.
Hak het basilicum en meng (in een blender of keukenmachine) 1,5 eetlepel citroensap met het citroenrasp, de basilicum, mosterd en olijfolie tot een mooie dressing.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Doe de schorseneren in een vergiet en giet er koud water over.
Laat de schorseneren uitlekken en leg ze in een schaal.
Schep de veldsla en dressing er luchtig door.

Tip : u kunt ook de schorseneren eerst circa 20 minuten in de schil koken, daarna afspoelen met koud water en de schil eraf stropen.
De schil laat dan gemakkelijk los.