Snijbiettaart

¾ kg snijbiet of spinazie
4 eieren hardgekookt
200 g kwark
nootmuskaat, evt. peper
200 g jonge kaas (of pittiger naar wens)
3 eetl. paneermeel

Deeg:
bakblik 24 cm
wat zout
60cl water
200 g tarwemeel of fijn meel
100 gboter.

Meng alles in een kom en kneed hiervan een stevige bal.
Neem 2/3 van het deeg en rol dit uit tot een dikte van +/- 5 mm.
Leg dit op het ingevette blik.
Was de snijbiet.
Laat de spinazie uitlekken en snij ze aan reepjes.
Meng deze met de kwark, nootmuskaat, paneermeel en de kaas.
Halveer de eieren, leg deze op het deeg,verdeel hierover de snijbiet.
Van het resterende deeg een deksel rollen en leg dit bovenop de snijbiet. Zet dit geheel 1 uur op 180oC in de oven.