Over Snijbonen
Het zijn platte bonen die zo'n 25cm lang kunnen worden. De snijboon is een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt fijngesneden gegeten. Op deze manier komt smaak en geur het beste tot zijn recht te laten komen. Bereid ze in stukjes of reepjes, als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel.
Gesneden snijbonen kunnen het beste dezelfde dag no worden bereid en gegeten. Ongesneden snijbonen kunnen in een plastic zak met gaatjes twee dagen bewaart worden op een koele plaats of in de koelkast. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en uiteraard bedenken of zw moeten worden gekookt of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt.
Bereidingstijden snijbonen:
Koken: 10- 15 minuten
Roerbakken: ca. 10 minuten
Magnetron: 5 - 8 minuten
Smoren: 13 - 15 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten