Artikelindex

Lentestampot van gierst

Ook lekker met veldsla, raapstelen, andijvie of waterkers.
200 g gierst
3 dl volle melk
3 bosuitjes
3 eetl olijfolie
500 gram spinazie
250 g room- of geitenbrie
15 blaadjes basilicum
25 g boter
zout en vers gemalen peper.

Gierst wassen en 1 uur weken in 5 dl water.
Gierst met weekwater aan de kook brengen en ca 10 minuten zachtjes laten koken.
Melk tegen de kook aan verhitten en met wat zout door de gierst roeren.
Gierst 1 uur laten nawellen in een hooikist (of slaapzak).
Ondertussen de bosuitjes in ringetjes snijden en in wat olie roerbakken. Veldsla wassen en in stukjes scheuren. Brie in stukjes snijden.
Basilicum in stukjes scheuren. Gierst met een houten lepel of mixer tot een luchtige puree kloppen. Boter erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Bosui, veldsla, brie en basilicum erdoor roeren en direct opdienen.

 

Go to top