Artikelindex

Spruitjes met kastanjes en shii take (voor twee personen)

ca. 450 gr. spruiten
evt. (voor de niet vegetariër) hamreepjes
10 á 12 kastanjes
250 gr. shii take
bamboo shoots
klein stukje gember. 1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels zoete ketjap en 1 theelepel sambal

Maak de spruitjes schoon en kook of stoom ze beetgaar en doe ze in een vergiet.
Kruis de kastanjes in en kook of pof ze 20 á 25 minuten gaar.
Verhit de wok of bakpan, laat de olie heet worden en lat een lepel fijn gehakte gember bruinen.
“Vleeseters”kunnen reepjes ham toevoegen.
Vervolgens de in plakjes gesneden shii take (of andere paddestoelen) in de wok, de bamboescheuten en de kastanjes erbij en omscheppen met wat sambal en ketjap.
Dan de spruitjes erbij en op hoog vuur blijven omscheppen.
Ondertussen kruiden naar smaak toevoegen.
Doe er 1 tot 1,5 deciliter water bij en laat het nog even flink opkoken.
Serveertip: met gekookte rijst.






Go to top