Spruitjes in roomkaassaus, vegetarisch (voor vier personen)

300 gr. snelkook zilvervliesrijst
1 ui
3 eetlepels boter of margarine (olijfolie is ook prima)
800 á 1000 gr. spuitjes
1/2 groentebouillontablet
verse peterselie
biologisch verse roomkaas met knoflook
50 gr. geraspte pittige kaas.

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Ui pellen en snipperen.
In braadpan boter verhitten.
Ui circa drie minuten.
Spruitjes toevoegen en circa twee minuten meebakken.
Bouillontablet en q150 ml water toevoegen en spruitjes afgedekt op matig vuur in circa 10 minuten beetgaar koken.
Peterselie fijn knippen.
Roomkaas en geraspte kaas bij de spruitjes doen en al roerend aan de kook brengen.
Peterselie door de spruitjes roeren, op smaak brengen met zout en peper.
Serveertip: met rijst.