Venkel-citroensoep

750 g knolvenkel
2 groentebouillon blokjes (of poeder/pasta)
1 theel. venkelzaad
vers gemalen peper, zout
sap van ½ citroen

garnering:
schijfjes citroen
1 liter water opzetten met de bouillonblokjes en het venkelzaad.
Intussen de venkel schoonmaken, bij de steel en onder aan de knol eventueel bruine delen wegsnijden.
Venkelgroen afknippen en apart houden.
Knol in stukken snijden en in 15 min gaar en zacht koken in de bouillon.
Pureren en op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
Garneren met fijn geknipt venkelgroen en citroenschijfjes.
Serveren met (geroosterd) volkoren brood en verschillende soorten kaas, bijv. knoflookkaas, roquefort en vers geitenkaasje.

Tip: u kunt de anijssmaak van venkel versterken door een scheutje pastis of ouzo aan de soep toe te voegen