Vegetarische venkelschotel met olijven (hoofdgerecht voor 2 personen)

1 grote venkelknol
1 theel. olie
50 g blanke amandelen
2 eieren
aardappelpuree voor 2 personen
1 eetl. boter
zout & peper
10 zwarte olijven zonder pit
100 g jonge kaas
3/4 pakje soja cuisine
1 eetl. paneermeel

Maak de venkel schoon en snijd ze in de lengte in reepjes.
Breng ze in een pan met ruim water aan de kook.
Kook de venkel circa 5 minuten.
Laat ze in een vergiet uitlekken. Vet een ovenschaal in met de boter.
Hak de olijven en de amandelen fijn en snijd de kaas in blokjes.
Schik de venkel in de ovenschaal.
Verdeel de olijven, de amandelen en de blokjes kaas over de venkel.
Klop in een kom de eieren met de soja cuisine los.
Breng dit op smaak met peper en zout.
Maak de aardappelpuree en zet vervolgens het eimengsel, venkelmengsel en de aardappelpuree afgedekt apart. Verwarm de oven voor op 200°C of gasstand 4.
Klop het eimengsel nogmaals door en schenk dit over de venkel.
Bedek dit met de puree. Strijk het geheel glad en strooi er het paneermeel overheen.
Verdeel er wat blokjes boter over en zet de schaal in het midden van de oven.
Laat de schotel in circa 30 minuten door en door warm en goudbruin worden.
Heerlijk met gemengde sla.