Artikelindex

Posteleinsalade met hazelnoten (voor 4 personen)

200 gram winterpostelein.
6 eetlepels hazelnoten.
1/2 rode gesnipperde ui.
1 eetlepel rode wijnazijn.
1 eetlepel hazelnootolie.
2 eerlepels olijfolie.
Versgemalen peper.
Zout.

Hulpmiddelen: Sladroger


Snijd de worteltjes van de postelein af.
Was de groenten in ruim koud water, net zo lang tot al het zand verwijderd is.
Droog de groenten in een sladroger.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
Haal ze uit de pan en hak de helft van de noten fijn.
Roer in een kommetje de ui en azijn door elkaar en laat de ui 5 minuten marineren.
Voeg er vervolgens de hazelnoot- en olijfolie en fijngehakte hazelnoten toe.
Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de postelein met de dressing.
Verdeel de salade over vier diepe borden en strooi er de hele hazelnoten over.

Serveertips
Serveer er halfdroge bubbeltje wijn bij.
Bijvoorbeeld een cremant uit de Elzas




Go to top